Hoe kunnen uw klanten uw site makkelijk vinden?

JPGidee kan u helpen bij het bekendmaken van uw site.

Vraag meer informatie!

Uw succes op Internet is voor een groot deel afhankelijk van het gemak waarmee belangstellenden uw website kunnen vinden. Een goed gekozen domeinnaam is daarbij erg belangrijk. Maar er zijn nog meer zaken , waarmee er gezorgd kan worden dat uw klanten uw website goed kunnen vinden.

Aanmelding bij zoekmachines
Een juiste aanmelding verhoogt de kans dat uw site door geïnteresseerden gevonden wordt. JPGidee verzorgt, indien gewenst, de aanmelding van uw site bij zoekmachines in Nederland en buitenland en bij portals zoals startpagina's, branchenetwerken, winkelpleinen, etc.

Meta-tags
Zoekmachines indexeren op zogenaamde meta-tags. Dit zijn trefwoorden die uw klanten het eerst te binnen schieten als ze aan uw soort bedrijf denken. Daarom is het van het grootste belang dat in de broncode van uw webpagina's deze metatags gedefiniŽerd worden. Uiteraard zorgt JPGidee er, samen met u voor, dat dit ook bij uw website gebeurt.

On-line
Op internet zijn veel websites te vinden waar uw website een vermelding kan krijgen. Denk aan e-zines (electronische magazines), mailinglists van branche-verenigingen of Kamers van Koophandel. Dit vergroot uw kans op bezoek. Ook kunt u met andere (liefst verwante) sites afspreken dat u naar elkaar verwijst. U kunt dan op elkaars site naar elkaar doorklikken. Het liefst natuurlijk op websites waarvan u denkt dat er veel (potentiŽle) klanten komen. Dit kan via het opnemen van links of banners. Maak gebruik van e-mail nieuwsbrieven om klanten op de hoogte te brengen van vernieuwingen op uw site. In ruil voor enkele gegevens (bijvoorbeeld e-mail adres, sekse, leeftijd en interesses) stuurt u hen eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief met nieuwtjes, feiten en aanbiedingen. Zo stimuleert u herhaal-bezoek. Verleid uw klant om uw website in het mapje favorieten op te nemen. Of -nog beter- probeer de klant zover te krijgen dat hij van uw pagina zijn startpagina maakt.

Off-line
Adverteren in vakbladen, versturen van folders en presentatie van de website op beurzen, zijn slechts een greep uit de mogelijkheden om uw website onder de aandacht te brengen. Als u bezoekers wenst te ontvangen op uw website zult u moeten werken aan "naamsbekendheid". Het internet-adres kan bijvoorbeeld worden vermeld op uw briefpapier en op visitekaartjes van uw medewerkers.

Herhalingsbezoek
Met uw website wilt u klanten trekken, maar natuurlijk ook behouden. Bezoekers moeten ook terugkomen op uw site. U kunt dit bereiken door uw site interessant te maken. De vormgeving moet functioneel en gebruiksvriendelijk zijn en de navigatie duidelijk en overzichtelijk. Maar bovenal moet de informatie actueel zijn en aansluiten bij de behoefte van uw klant. En het beste is het om het unieke aspect van internet te benutten, namelijk de mogelijkheid om interactief te communiceren, bijvoorbeeld door middel van een zoekmogelijkheid, een forum, een nieuwsbrief, of andere speciale dingen.